Welkom, 

op deze website vindt u praktische informatie over onze praktijk.


Griepvaccinatie:

Indien u enkel een afspraak wenst voor het griepvaccin, dan kan dit bij Lien, onze verpleegkundige. 

Online, telefonisch of via mail af te spreken.

(u hoeft als koppel geen 2 afspraken te maken, mag op 1 afspraak)

Periode 15 oktober tot 15 decemberNIEUWS: 

1. Om ons tijdsgebruik te optimaliseren kan u een telefonisch consult aanvragen, via mail of telefonisch. 

Dit kan bijvoorbeeld indien er geen lichamelijk onderzoek nodig is om de diagnose te stellen of om een ernstige ziekte uit te sluiten.

Uiteraard kan het zijn dat we toch vragen om naar de praktijk te komen indien wij dat nodig achten, om welke reden dan ook. 


2. Patiëntenstop: wegens de continue druk op de agenda, en om kwaliteitsredenen zien we ons genoodzaakt om een tijdelijke patiëntenstop in te voeren. 

Uitzonderingen voor gezinsleden (onder 1 dak) van patiënten. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Corona 

1. Vaccinatie: zie https://vaccinatienoord.be2. Testen

 CORONAWEBSITES: https://mijncoronatest.be/


U heeft een coronabesmetting: 7 dagen isolatie vanaf eerste symptomen. Indien geen symptomen 7 dagen isolatie vanaf test. 

(Symptomen moeten afwezig zijn. Daarna nog 3 dagen binnen met mondmasker en contacten beperken)


Bent u ernstig ziek, neem dan telefonisch contact op met de praktijk 03/302 45 99, keuzemenu optie 4 (dringend).U heeft een corona-test nodig:

na een positieve zelftest,       Vraag een CTPC code aan: https://sat.info-coronavirus.be/nl/formulier/autotest, of Bel 02/214 19 19 (contact tracing) voor een code 

of met verdachte symptomen       zie punt 1.  (doe eventueel al een zelftest)


1. Klik op volgende link voor een evaluatie van uw klachten, en om ZELF een CODE aan te makenhttps://travel.info-coronavirus.be/nl/formulier/sat. om een sneltest (2.) of PCR-test (3.) te krijgen.                    OPGELET: voor elke code van een gezinslid een ander GSM nummer gebruiken!
2. Een snelle antigeentest kan bij een van de deelnemende apotheken: http://www.apotheek.be/nl/apotheker/Pages/In-welke-apotheken-kan-ik-me-laten-testen-op-COVID.aspx
3. Een PCR test kan in het testcentrum Brasschaat: https://noordrand.testcovid.be                                                                             Resultaat via http://www.mijngezondheid.be of http://cozo.be
4. Zelftests geven een vrij betrouwbaar beeld over uw besmettelijkheid naar anderen. Let wel op: bij het begin van covidklachten zijn ze soms niet betrouwbaar, dus best na 1 tot 2 dagen herhalen, en uw contacten beperken bij blijvende symptomen.


Corona: de drie C's:

te vermijden:

- Closed rooms with poor ventilation (afgesloten, slecht geventileerde ruimtes)

- Crowds (een menigte van mensen)

- Close contact settings (hou je aan de 1.5 m afstand) 


Voor meer informatie:

https://www.info-coronavirus.be/nl/


Externe links:


Overzicht huisartsen kalmthout: http://www.huisartsenkalmthout.be